Lentokentälle

Nizzan lentokenttäbusseja: Lignes d’Azur

98 lentokenttäbussi, lähtee terminaali 1 tuloaulaan saavuttaessa vasemmalta. Ostettava tiskiltä lippu ennakkoon (6 €), joka leimataan bussin leimauslaitteessa. Bussissa on hyllyt matkalaukuille, joten tällä on helppo matkustaa jos matkatavaraa on paljon. Bussi menee T1 ja T2 terminaalien kautta Promenade des Anglais –katua keskustaan.

Helpoiten pääset lentoasemalta asunnolle bussilla 23. Mene T1 terminaalista Promenade des Anglais kadun pysäkille. Pysäkki (Aéroport) on tuloaulaan saavuttaessa edessä olevasta ulko-ovesta (taxi) suoraan 100 m päässä. Jää pois heti ensimmäisellä pysäkillä kun bussi kääntyy Promenadelta vasemmalle. Pysäkki on aivan talon kohdalla. Lipun (1,50 €) voi ostaa kuljettajalta ja leimata bussin leimauslaitteessa.

Myös esimerkiksi bussit 52, 59, 70 menevät T1 terminaalin kohdalta Promenade des Anglais katua keskustaan.

Asuntoa lähin pysäkki on Grosso CUM (edellinen Magnan), josta jatkat eteenpäin jalkaisin 100 m ja ylität Promenadin, kuljet Rue Honore Sauvan katua AC Hotel Nice:n ohi, ylität Rue de Francen ja asunto sijaitsee kulmatalon jatkeena olevassa siivessä. Talon nimi on Le Clos Riviere.

Lentoaseman suuntaan lähin pysäkki on Promenadille saavuttaessa heti oikealla Grosso Cum – lentoaseman ykkösterminaalia lähin pysäkki on Aéroport, josta lentoasemalle pääset alikulun kautta.

Busseja menee päiväsaikaan tiheään, jolloin aikatauluja ei välttämättä tarvita. Erityisesti sunnuntaisin vuorovälit ovat harvat ja tapahtumien vuoksi liikenteessä on usein poikkeusjärjestelyjä, joten varaa riittävästi aikaa.

Taksi lentoasemalta asunnolle maksaa noin 32 euroa yhdeltä hengeltä.

Lentoasemalle on matkaa 5 km, joka kestää kävellen vajaan tunnin.